- 1 očiščen brancin (pribl 1 kg)
- 1 strok česna
- 1/2 šopka peteršilja
- ostra moka
- oljčno olje
- limonin sok
- sol

|  | Sestavine za: 4 osebe 
 Čas priprave: 10 minut Čas od začetka do konca: 30 minut | 
Očiščeni ribi s škarjami odrežite plavuti in z ostrim nožem napravite zareze vzdolž hrbtenice na obeh straneh. Olupite česen, ga narežite na tanke rezine in grobo sesekljajte peteršilj. Ribo oplaknite, osušite zunaj in znotraj rahlo posolite, pokapajte z limoninim sokom in namažite z oljčnim oljem.
Zmešajte česen in peteršilj ter z mešanico napolnite trebušno votlino. Pečico segrejte na 200 stopinj. Ribo poprašite z moko z obeh strani in na vročem oljčnem olju na hitro popecite. Nato jo pazljivo prestavite na namaščen pekač in pecite v pečici še približno 15 do 20 minut.
Pečeno ribo prestavite na servirni krožnik, pokapajte z oljčnim oljem in postrezite.
Namesto s česnom in peteršiljem lahko ribo napolnite z rožmarinom ali žajbljem.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://kuharija.si/content/pečen-brancin&t=Pe%C4%8Den+brancin
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Pe%C4%8Den+brancin&url=http://kuharija.si/content/pečen-brancin
[3] https://plus.google.com/share?url=http://kuharija.si/content/pečen-brancin
[4] http://kuharija.si/sites/default/files/pecen_brancin_0.jpg