Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Pečen brancin

0
Sestavine za: 4 osebe
  • 1 očiščen brancin (pribl 1 kg)
  • 1 strok česna
  • 1/2 šopka peteršilja
  • ostra moka
  • oljčno olje
  • limonin sok
  • sol
Čas priprave: 10 minut
Čas od začetka do konca: 30 minut

Priprava

Očiščeni ribi s škarjami odrežite plavuti in z ostrim nožem napravite zareze vzdolž hrbtenice na obeh straneh. Olupite česen, ga narežite na tanke rezine in grobo sesekljajte peteršilj. Ribo oplaknite, osušite zunaj in znotraj rahlo posolite, pokapajte z limoninim sokom in namažite z oljčnim oljem.

Zmešajte česen in peteršilj ter z mešanico napolnite trebušno votlino. Pečico segrejte na 200 stopinj. Ribo poprašite z moko z obeh strani in na vročem oljčnem olju na hitro popecite. Nato jo pazljivo prestavite na namaščen pekač in pecite v pečici še približno 15 do 20 minut.

Pečeno ribo prestavite na servirni krožnik, pokapajte z oljčnim oljem in postrezite.

Namigi

Namesto s česnom in peteršiljem lahko ribo napolnite z rožmarinom ali žajbljem.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!