Pečen brancin
Objavil/a vera dne 30. september 2012
![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 10 minut Čas od začetka do konca: 30 minut |
Priprava
Očiščeni ribi s škarjami odrežite plavuti in z ostrim nožem napravite zareze vzdolž hrbtenice na obeh straneh. Olupite česen, ga narežite na tanke rezine in grobo sesekljajte peteršilj. Ribo oplaknite, osušite zunaj in znotraj rahlo posolite, pokapajte z limoninim sokom in namažite z oljčnim oljem.
Zmešajte česen in peteršilj ter z mešanico napolnite trebušno votlino. Pečico segrejte na 200 stopinj. Ribo poprašite z moko z obeh strani in na vročem oljčnem olju na hitro popecite. Nato jo pazljivo prestavite na namaščen pekač in pecite v pečici še približno 15 do 20 minut.
Pečeno ribo prestavite na servirni krožnik, pokapajte z oljčnim oljem in postrezite.
Namigi
Namesto s česnom in peteršiljem lahko ribo napolnite z rožmarinom ali žajbljem.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
Tiskalniku prijazna oblika
