- 250 g mlade špinače
- 100 g orehov
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 1 šalotka
- 2 žlički dijonske gorčice
- 1/4 žličke soli
- sveže mlet poper
- 3 žlice orehovega olja

![]() | Sestavine za: 4 osebe
preliv
Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 45 minut |
Špinači potrgajte peclje, operite in osušite.
Šalotko olupite in zelo drobno sesekljajte. V manjši posodi zmešajte kis, šalotko, gorčico, sol in poper. Me mešanjem z metlico v tankem curku vtepite olje. Rahlo zmešajte s špinačo in razporedite v skledice. Potresite z orehi in takoj ponudite.
Solati lahko dodate zdrobljen kozji sir ali oblance parmezana.
Namesto orehovega olja, ki je precej intenzivnega okusa, uporabite oljčnega.
Za solato iz špinače uporabljajte mlade liste. Odstranite jim peclje, saj peclji in listna rebra starejše špinače vsebujejo nezaželene sestavine kot sta oksalna in sečna kislina.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://kuharija.si/content/solata-iz-mlade-špinače&t=Solata+iz+mlade+%C5%A1pina%C4%8De
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Solata+iz+mlade+%C5%A1pina%C4%8De&url=http://kuharija.si/content/solata-iz-mlade-špinače
[3] https://plus.google.com/share?url=http://kuharija.si/content/solata-iz-mlade-špinače
[4] http://kuharija.si/sites/default/files/spinaca_orehi_0.jpg