Solata iz mlade špinače
Objavil/a vera dne 13. oktober 2012
![]() | Sestavine za: 4 osebe
preliv
Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 45 minut |
Priprava
Špinači potrgajte peclje, operite in osušite.
Šalotko olupite in zelo drobno sesekljajte. V manjši posodi zmešajte kis, šalotko, gorčico, sol in poper. Me mešanjem z metlico v tankem curku vtepite olje. Rahlo zmešajte s špinačo in razporedite v skledice. Potresite z orehi in takoj ponudite.
Namigi
Solati lahko dodate zdrobljen kozji sir ali oblance parmezana.
Namesto orehovega olja, ki je precej intenzivnega okusa, uporabite oljčnega.
Za solato iz špinače uporabljajte mlade liste. Odstranite jim peclje, saj peclji in listna rebra starejše špinače vsebujejo nezaželene sestavine kot sta oksalna in sečna kislina.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
Tiskalniku prijazna oblika
