- 1 ananas (svež)
- rum
- 1 žlica javorovega sirupa (ali rjavi sladkor)
- 200 ml kokosovega mleka
- 1 žlička škroba
- 2 žlici naribanega kokosa

![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 15 minut |
Svež ananas olupimo, narežemo na kolute, izrežemo stržen, zložimo v posodo, prelijemo z javorovim sirupom in rumom ter pustimo malce stati. Nariban kokos v ponvi brez dodatne maščobe svetlo rjavo popražimo.
Ananas poberemo iz ruma, ga osušimo in na vročem maslu popečemo z obeh strani. Nato ga poberemo iz ponve in postavimo na toplo.
V ponev kjer se je pekel ananas zlijemo kokosovo mleko ter mešanico ruma in sladkorja v kateri se je namakal ananas. Zavremo in zgostimo z žličko gladko razmešanega škroba. Po okusu še dodatno sladkamo oz. dodamo še malce ruma ali ananasovega soka.
Ananas zložimo na krožnik, prelijemo z omako, potresemo s prepraženim naribanim kokosom moko in po želji dodamo še stepeno smetano in/ali sladoled.
foto: Thinkstock
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://kuharija.si/content/pečen-ananas-v-kokosovi-omaki&t=Pe%C4%8Den+ananas+v+kokosovi+omaki
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Pe%C4%8Den+ananas+v+kokosovi+omaki&url=http://kuharija.si/content/pečen-ananas-v-kokosovi-omaki
[3] https://plus.google.com/share?url=http://kuharija.si/content/pečen-ananas-v-kokosovi-omaki
[4] http://kuharija.si/sites/default/files/pecen_ananas.jpg