Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Pečen ananas v kokosovi omaki

0
Sestavine za: 4 osebe
  • 1 ananas (svež)
  • rum
  • 1 žlica javorovega sirupa (ali rjavi sladkor)
  • 200 ml kokosovega mleka
  • 1 žlička škroba
  • 2 žlici naribanega kokosa
Čas priprave: 15 minut
Čas od začetka do konca: 15 minut

Priprava

Svež ananas olupimo, narežemo na kolute, izrežemo stržen, zložimo v posodo, prelijemo z javorovim sirupom in rumom ter pustimo malce stati. Nariban kokos v ponvi brez dodatne maščobe svetlo rjavo popražimo.

Ananas poberemo iz ruma, ga osušimo in na vročem maslu popečemo z obeh strani. Nato ga poberemo iz ponve in postavimo na toplo.

V ponev kjer se je pekel ananas zlijemo kokosovo mleko ter mešanico ruma in sladkorja v kateri se je namakal ananas. Zavremo in zgostimo z žličko gladko razmešanega škroba. Po okusu še dodatno sladkamo oz. dodamo še malce ruma ali ananasovega soka.


Ananas zložimo na krožnik, prelijemo z omako, potresemo s prepraženim naribanim kokosom moko in po želji dodamo še stepeno smetano in/ali sladoled. 

 

foto: Thinkstock

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!