- 200 g koruznega zdroba oz. polente
- oljčno olje
- 1/2 čebule
- 500 g mešane zelenjave (korenček, grah, por, zelje, ohrovt, paprika, koromač, paradižnik ...)
- sol
- 1 jajce
- 2 žlici kisle smetane
- 2 žlici naribanega sira
- muškatni orešček
- peteršilj

|  | Sestavine za: 4 osebe 
 Čas priprave: 30 minut Čas od začetka do konca: 60 minut | 
V vreli juhi ali slani vodi skuhajte polento po navodilu na embalaži. Kuhano polento zlijte v namaščen pekač in jo gladko poravnajte.
Vso zelenjavo operite, očistite, narežite in na vročem olju med mešanjem podušite, da se zmehča. Po potrebi jo med dušenjem malce zalijte z vodo ali juho. Zelenjavo solite in naložite na polento.
Segrejte pečico na 200 stopinj.
Zmešajte jajce in kislo smetano. Po želji lahko dodate tudi nariban sir. Mešanico začinite s soljo in muškatnim oreščkom ter prelijte preko zelenjave.
Polento z zelenjavo pecite v pečici približno 30 minut, da se preliv strdi. Pečeno jed potresite s svežim sesekljanim peteršiljem.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://kuharija.si/content/polenta-z-zelenjavo&t=Polenta+z+zelenjavo
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Polenta+z+zelenjavo&url=http://kuharija.si/content/polenta-z-zelenjavo
[3] https://plus.google.com/share?url=http://kuharija.si/content/polenta-z-zelenjavo
[4] http://kuharija.si/sites/default/files/154167441.jpg