Polenta z zelenjavo
Objavil/a vera dne 18. januar 2013
![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 30 minut Čas od začetka do konca: 60 minut |
Priprava
V vreli juhi ali slani vodi skuhajte polento po navodilu na embalaži. Kuhano polento zlijte v namaščen pekač in jo gladko poravnajte.
Vso zelenjavo operite, očistite, narežite in na vročem olju med mešanjem podušite, da se zmehča. Po potrebi jo med dušenjem malce zalijte z vodo ali juho. Zelenjavo solite in naložite na polento.
Segrejte pečico na 200 stopinj.
Zmešajte jajce in kislo smetano. Po želji lahko dodate tudi nariban sir. Mešanico začinite s soljo in muškatnim oreščkom ter prelijte preko zelenjave.
Polento z zelenjavo pecite v pečici približno 30 minut, da se preliv strdi. Pečeno jed potresite s svežim sesekljanim peteršiljem.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
Tiskalniku prijazna oblika
