- 1 skodelica moke (100 g)
- 1 žlička pecilnega praška
- 1/4 žličke soli
- 70 g masla
- 1/2 skodelice sladkorja (90 g )
- 2 beljaka
- 3 žlice limoninega soka (40 ml (sok ene limone))
- 1 žlička naribane limonine lupinice
- 2 žlički sladkorja
- 1/4 žličke cimeta

![]() | Sestavine za: 6 mafinov
za posip
Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 40 minut |
Pečico segrejte na 190 stopinj (ventilatorsko na 170). Namastite pekač za mafine oz. ga obložite s papirnatimi manšetami.
Presejte moko, pecilni prašek in sol. Beljake stepite v sneg. Penasto stepite maslo in sladkor. Izmenično z limoninim sokom dodajte mešanico moke. Pazljivo umešajte sneg beljakov in limonino lupinico. S testom napolnite pekač oz. modelčke za mafine.
Zmešajte 2 žlički sladkorja in cimet in posujte po mafinih.
Pecite od 15 do 20 minut.
Ena skodelica je 240 ml.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://kuharija.si/content/limonini-mafini&t=Limonini+mafini
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Limonini+mafini&url=http://kuharija.si/content/limonini-mafini
[3] https://plus.google.com/share?url=http://kuharija.si/content/limonini-mafini
[4] http://kuharija.si/sites/default/files/maf_limona.jpg