Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Limonini mafini

0
Sestavine za: 6 mafinov
  • 1 skodelica moke (100 g)
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1/4 žličke soli
  • 70 g masla
  • 1/2 skodelice sladkorja (90 g )
  • 2 beljaka
  • 3 žlice limoninega soka (40 ml (sok ene limone))
  • 1 žlička naribane limonine lupinice
za posip
  • 2 žlički sladkorja
  • 1/4 žličke cimeta
Čas priprave: 15 minut
Čas od začetka do konca: 40 minut

Priprava

Pečico segrejte na 190 stopinj (ventilatorsko na 170). Namastite pekač za mafine oz. ga obložite s papirnatimi manšetami.

Presejte moko, pecilni prašek in sol. Beljake stepite v sneg. Penasto stepite maslo in sladkor. Izmenično z limoninim sokom dodajte mešanico moke. Pazljivo umešajte sneg beljakov in limonino lupinico. S testom napolnite pekač oz. modelčke za mafine.

Zmešajte 2 žlički sladkorja in cimet in posujte po mafinih.

Pecite od 15 do 20 minut.

Namigi

Ena skodelica je 240 ml.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!