- 4 jajca
- 120 g sladkorja
- 120 g moke
- 500 g jagod
- 1/2 limone
- 2 žlici sladkojra v prahu
- 1 vaniljev sladkor
- 250 ml smetane
- 1 žlica sladkorja

Odlična tudi z drugim sadjem, enostavna za pripravo.
![]() | Sestavine za: 1 rulado
Nadev:
Čas priprave: 30 minut Čas od začetka do konca: 30 minut |
Plitek pekač obložite s papirjem za peko. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180).
Ločite beljake in rumenjake. Rumenjake s sladkorjem stepite v bledo peno, posebej stepite beljake v čvrst sneg. Na rumenjakovo peno presejte moko, jo rahlo umešajte, nato pa postopoma rahlo vpotegnite še sneg beljakov. S testom napolnite pekač in ga pecite od 8 do 10 minut.
Kuhinjsko krpo posujte z žlico sladkorja v prahu in na njo prekucnite pečeno testo. Počakajte 5 minut, nato pazljivo odstranite papir za peko, testo pa s krpo vred zvijte in počakajte, da se popolnoma ohladi.
Jagode operite, jim odstranite zelenje in narežite. Iz limone iztisnite sok. Jagoder potresite jih s preostalo žlico sladkorja v prahu in vaniljevim sladkorjem, dodajte limonin sok in pustite malce stati, da se prepojijo.
Čvrsto stepite smetano.
Ohlajen biskvit razvijte, premažite s smetano, posujte z odcejenimi jagodami, zavijte nazaj in shranite v hladilnik.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://kuharija.si/content/jagodna-rulada&t=Jagodna+rulada
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Jagodna+rulada&url=http://kuharija.si/content/jagodna-rulada
[3] https://plus.google.com/share?url=http://kuharija.si/content/jagodna-rulada
[4] http://kuharija.si/sites/default/files/jagodna_rulada_0.jpg