Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Jagodna rulada

0

Odlična tudi z drugim sadjem, enostavna za pripravo.

Sestavine za: 1 rulado
  • 4 jajca
  • 120 g sladkorja
  • 120 g moke
Nadev:
  • 500 g jagod
  • 1/2 limone
  • 2 žlici sladkojra v prahu
  • 1 vaniljev sladkor
  • 250 ml smetane
  • 1 žlica sladkorja
Čas priprave: 30 minut
Čas od začetka do konca: 30 minut

Priprava

Plitek pekač obložite s papirjem za peko. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180).

Ločite beljake in rumenjake. Rumenjake s sladkorjem stepite v bledo peno, posebej stepite beljake v čvrst sneg. Na rumenjakovo peno presejte moko, jo rahlo umešajte, nato pa postopoma rahlo vpotegnite še sneg beljakov. S testom napolnite pekač in ga pecite od 8 do 10 minut.

Kuhinjsko krpo posujte z žlico sladkorja v prahu in na njo prekucnite pečeno testo. Počakajte 5 minut, nato pazljivo odstranite papir za peko, testo pa s krpo vred zvijte in počakajte, da se popolnoma ohladi.

Jagode operite, jim odstranite zelenje in narežite. Iz limone iztisnite sok. Jagoder potresite jih s preostalo žlico sladkorja v prahu in vaniljevim sladkorjem, dodajte limonin sok in pustite malce stati, da se prepojijo.

Čvrsto stepite smetano.

Ohlajen biskvit razvijte, premažite s smetano, posujte z odcejenimi jagodami, zavijte nazaj in shranite v hladilnik. 

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!