Jagodna rulada
Odlična tudi z drugim sadjem, enostavna za pripravo.
![]() | Sestavine za: 1 rulado
Nadev:
Čas priprave: 30 minut Čas od začetka do konca: 30 minut |
Priprava
Plitek pekač obložite s papirjem za peko. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180).
Ločite beljake in rumenjake. Rumenjake s sladkorjem stepite v bledo peno, posebej stepite beljake v čvrst sneg. Na rumenjakovo peno presejte moko, jo rahlo umešajte, nato pa postopoma rahlo vpotegnite še sneg beljakov. S testom napolnite pekač in ga pecite od 8 do 10 minut.
Kuhinjsko krpo posujte z žlico sladkorja v prahu in na njo prekucnite pečeno testo. Počakajte 5 minut, nato pazljivo odstranite papir za peko, testo pa s krpo vred zvijte in počakajte, da se popolnoma ohladi.
Jagode operite, jim odstranite zelenje in narežite. Iz limone iztisnite sok. Jagoder potresite jih s preostalo žlico sladkorja v prahu in vaniljevim sladkorjem, dodajte limonin sok in pustite malce stati, da se prepojijo.
Čvrsto stepite smetano.
Ohlajen biskvit razvijte, premažite s smetano, posujte z odcejenimi jagodami, zavijte nazaj in shranite v hladilnik.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
Tiskalniku prijazna oblika