- 2 jajci
- 60 g sladkorja
- 60 g moke
- 500 ml jogurta
- 50 g sladkorja (v prahu)
- 9 lističev želatine (za 750 ml tekočine)
- 250 ml sladke smetane
- 400 g borovnic

![]() | Sestavine za: 1 torto
Za kremo:
Čas priprave: 30 minut Čas od začetka do konca: vsaj 5 ur |
S papirjem za peko obložite dno pekača. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160).
Ločite beljake in rumenjake. Rumenjake s sladkorjem stepite v bledo peno, posebej stepite beljake v čvrst sneg. Na rumenjakovo peno presejte moko, jo rahlo umešajte, nato pa postopoma rahlo vpotegnite še sneg beljakov. S testom napolnite pekač in ga v približno 20 minutah zlato rumeno specite. Testo ohladite in mu odstranite papir za peko.
Liste želatine namočite v hladni vodi. Jogurt zmešajte s sladkorjem v prahu. Ožeto želatino pazljivo (ne sme zavreti) stopite na štedilniku ali v mikrovalovni pečici. Zmešajte jo s približno tremi žlicami jogurta, nato pa to vmešajte v preostal jogurt ter postavite v hladilnik. Po približno 30 minutah (ko se krema začne strjevati) umešajte čvrsto stepeno smetano in približno 300 g borovnic. Testo prestavite nazaj v pekač, na biskvit naložite pripravljeno kremo in za najmanj 4 ure postavite v hladilnik.
Pazljivo odstranite tortni obroč, torto prestavite na servirni krožnik, okrasite s preostalimi borovnicami in postrezite.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://kuharija.si/content/lahka-jogurtova-torta&t=Lahka+jogurtova+torta
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Lahka+jogurtova+torta&url=http://kuharija.si/content/lahka-jogurtova-torta
[3] https://plus.google.com/share?url=http://kuharija.si/content/lahka-jogurtova-torta
[4] http://kuharija.si/sites/default/files/kuharija-jogurtova_torta.jpg