Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Lahka jogurtova torta

0
Sestavine za: 1 torto
  • 2 jajci
  • 60 g sladkorja
  • 60 g moke
Za kremo:
  • 500 ml jogurta
  • 50 g sladkorja (v prahu)
  • 9 lističev želatine (za 750 ml tekočine)
  • 250 ml sladke smetane
  • 400 g borovnic
Čas priprave: 30 minut
Čas od začetka do konca: vsaj 5 ur

Priprava

S papirjem za peko obložite dno pekača. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160).

Ločite beljake in rumenjake. Rumenjake s sladkorjem stepite v bledo peno, posebej stepite beljake v čvrst sneg. Na rumenjakovo peno presejte moko, jo rahlo umešajte, nato pa postopoma rahlo vpotegnite še sneg beljakov. S testom napolnite pekač in ga v približno 20 minutah zlato rumeno specite. Testo ohladite in mu odstranite papir za peko.

 

Liste želatine namočite v hladni vodi. Jogurt zmešajte s sladkorjem v prahu. Ožeto želatino pazljivo (ne sme zavreti) stopite na štedilniku ali v mikrovalovni pečici. Zmešajte jo s približno tremi žlicami jogurta, nato pa to vmešajte v preostal jogurt ter postavite v hladilnik. Po približno 30 minutah (ko se krema začne strjevati) umešajte čvrsto stepeno smetano in približno 300 g borovnic. Testo prestavite nazaj v pekač, na biskvit naložite pripravljeno kremo in za najmanj 4 ure postavite v hladilnik.

 

Pazljivo odstranite tortni obroč, torto prestavite na servirni krožnik, okrasite s preostalimi borovnicami in postrezite.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!