- 500 g telečjega mesa
- 2 čebuli
- 3 korenčki
- 1 koleraba
- 2 stroka česna
- 1 vejica majarona (ali ščepec svežega)
- olje
- poper
- sol
- peteršilj

Bistra različica popularne slovenske jedi
![]() | Sestavine za: 6-8 oseb
Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 45 minut |
Meso narežite na koške. Korenje in kolerabo olupite in narežite na kocke. Čebulo olupite in drobno sesekljajte.
V loncu segrejte olje in na njem rahlo popecite čebulo. Dodajte meso in zelenjavo ter takoj zalijte z vodo. Dodajte še začimbe ter počasi kuhajte približno 30 minut, da se meso zmehča.
Na kocu v obaro dodajte še sesekljan peteršilj. Lahko pa jo oplemenitite tudi s 100 ml suhega belega vina.
Obaro ponudite z ajdovimi žganc [1]i, vanjo pa lahko zakuhate tudi žličnike.
Povezave:
[1] http://kuharija.si/content/ajdovi-%C5%BEganci
[2] http://facebook.com/sharer.php?u=http://kuharija.si/content/telečja-obara&t=Tele%C4%8Dja+obara
[3] http://twitter.com/intent/tweet?text=Tele%C4%8Dja+obara&url=http://kuharija.si/content/telečja-obara
[4] https://plus.google.com/share?url=http://kuharija.si/content/telečja-obara
[5] http://kuharija.si/sites/default/files/telecja_obara.jpg