»Zažgani« sirov kolač
Objavil/a vera dne 18. oktober 2019
Kot iz slovitega lokala La Viña v San Sebastianu.
Sestavine za: 23 cm
Čas priprave: 10 minut Čas od začetka do konca: 1 ura |
Priprava
Pečico segrejte na 200°C. Namastite pekač in ga obložite s papirjem za peko, tako da na obodu sega 2 cm čez rob pekača.
Z električnim mešalnikom stepajte kremni sir, da postane gladek in kremast. Eno za drugim posamezno vtepite jajca. Nato med stepanjem postopoma dodajte še sladkor, nato sladko smetano in čisto na koncu še moko.
Kremno zmes nalijte v pekač, ga večkrat na rahlo potolcite ob podlago in pecite približno 50 minut. Kolač mora biti na vrhu temno rjav, skoraj zažgan, v sredini pa še mehek.
Pečen kolač vzemite iz pečice in počakajte, da se popolnoma ohladi, šele nato ga vzemite iz pekača in postrezite.
Namig
Ta kolač je najboljši, če ga pojeste nekaj ur po njegovi pripravi.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
- Tiskalniku prijazna oblika