Bombice za hamburgerje
Sestavine za: 8 večjih
Za premaz
Čas priprave: 30 minut Čas od začetka do konca: 3 ure |
Priprava
Kvas in med stopite v približno 100 ml mlačne vode. Počakajte, da se začne peniti (približno 10 minut).
Zmešajte 1 jajce, stopljeno maslo in sol. Moko presejte v skledo, dodajte jajčno mešanico in kvasni nastavek ter zgnetite v mehko testo (na roke ali z mikserjem). Če je testo preveč lepljivo, dodajte še moke.
Testo stresite na pomokano delovno površino (mora biti mehko in elastično, vendar se ne sme lepiti na prste). Malce ga še pregnetite in oblikujte v hlebec. Nato ga vrnite v očiščeno in z oljem namazano skledo. Z oljem premažite še testo, skledo pokrijte in pustite vzhajati 1-2 uri, da se prostornina testa podvoji.
Vzhajano testo znova stresite na pomokano delovno površino, pregnetite, oblikujte v štruco in narežite na 8 enakih delov. Vsak del oblikujte v kroglico.
Pekač obložite s papirjem za peko. Kroglice testa sploščite in položite na pekač. Med njimi naj bo vsaj 2 cm razdalje. Bombice rahlo poprašite z moko, pokrijte s prozorno folijo (ne na tesno) in pustite vzhajati 30 minut do ene ure, da se njihova velikost podvoji.
Segrejte pečico na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Stepite preostalo jajce in žlico mleka ter s čopičem narahlo premažite bombice. Potresite jih s sezamom ali drugimi semeni in pecite od 15 do 17 minut, dokler se njihova površina ne obarva rahlo rjavo.
Počakajte, da se popolnoma ohladijo, nato jih prerežite in po želji nadevajte.
Namigi
Namesto velikih bombic specite manjše, iz približno 40 g testa.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
- Tiskalniku prijazna oblika