Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

5 nasvetov za naravno lepe roke

Pisanje knjige, življenjepisa ali ljubezenskega pisma, dotik ljubljene osebe.... si predstavljate, da ne bi imeli dlani. Koliko lepega bi vam bilo vzetega?! Zato je prav, da se jim posvetimo, da jim namenimo najboljšo nego, ki jo ponuja narava. Roke sporočajo, kako zdravi ste (razpokani nohti so lahko znak bolezni), koliko ste stari (to razkrijejo žile in rjave starostne pege) in kako dobro skrbite zase (pogriženi nohti, groba luskasta koža namigujejo, da se zanemarjate).

 

1. Preskočite manikuro

Kljub temu, da je manikura pomembna za končni videz rok, pa je le ta za nohte lahko agresivna. Brušenje vrhnje zaščitne površine nohta ni nič dobrega, odmik kožice jo lahko poškoduje, v najslabšem primeru lahko povzroči vnetje mehkih tkiv okoli nohta. Če se kožica zatrga jo nikakor ne odgriznite ali odtrgate, tudi to povzroči ranice, ki so pogosti vzroki infekcij. Namesto, da se odločite za spremembo oblike nohtov, le zamenjajte lak in sprememba bo očitna in to brez pilice.

 

2. Vlaženje, vlaženje, vlaženje!

Koža dlani je edinstvena in ne absorbira navadnih vlažilcev kože, kot naprimer to lahko storijo roke in noge. Namesto navadnih vlažilnih krem, poskusite vlažino kremo, narejeno posebej za dlani. Vazelin ali druge lepljive maže delujejo najbolje. Namažite roke pred spanjem in s tem omogočite 8 polnih ur vlaženja vaše kožne površine.

 

3. Izogibajte se sonca.

Ko se mažete s kremo proti sončenju, ne pozabite na roke. Hrbet dlani je čez dan izpostavljen veliki količini sonca, če boste dlani zanemarjali, boste opazili, rjave lise in pege. To je razlog, zakaj je najlažji način za določitev starosti nekoga prav koža dlani.

 

4. Kratki nohti so in.

Uporaba nohtne ščipalke je za vaše nohte precej boljša kot uporaba pilice. Pilica lahko povzroči napetost na šibkih področjih vaših nothov. Izogibajte se akrilnih nohtov, stalnih gel manikur in nohtnih biserčkov, ki se nanašajo na nohte z jedkimi lepili in poškodujejo celotno strukturo nohta.

 

5. Nega z naravnimi olji
Arganovo olje je zaradi svojih lastnosti že tisočletja poznano kot tekoče zlato. Olje se lepo vpija v kožo in ne pušča mastnih sledi. Je eno najučinkovitejših olj za pomladitev kože, pomaga pa tudi pri raznih težavah s kožo. Izdelki, ki vsebujejo arganovo olje, so primerni tako za suho kot tudi za občutljivo kožo, saj s svojimi sestavinami kožo pomirjajo in sproščajo. Olje vsebuje ogromno vitamina E, bogato pa je tudi z maščobnimi kislinami omega-3 in omega-6. Vse tri sestavine so ključne za zaščito in hranjenje kože.

KOPEL za nohte: zmešajte enak delež limoninega soka in arganovega olja in v zmesi 15 minut namakajte nohte. Učinek vas bo očaral.

 

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!