Bolonjska omaka
Sestavine za: 6 oseb
Čas priprave: 20 minut Čas od začetka do konca: vsaj 60 minut |
Priprava
Korenček ostrgajte, zeleno očistite in oboje čim bolj drobno narežite, lahko ju tudi naribate. Čebulo in česen olupite in na drobno sesekljajte. Na drobno narežite tudi panceto.
V kozici segrejte olje in na njem stekleno podušite čebulo (pazite, da ne porjavi). Dodajte panceto in jo pecite le toliko časa, da spusti maščobo. Nato dodajte še česen, korenček in zeleno ter vse skupaj na rahlo prepražite. Dodajte mleto meso in ga pražite, da rahlo porjavi in se razpusti v mrvice. Prilijte vino in pustite, da skoraj popolnoma povre. Ves čas mešajte in pazite, da se sestavine ne zažgejo.
Paradižnik razrežite kar v konzervi in ga skupaj z mesno juho dodajte v omako. Rahlo solite in pri nizki temperaturi kuhajte še vsaj pol ure, še bolje pa eno uro. Po potrebi dolijte še mesno juho. Kuhano omako po okusu začinite s soljo in poprom.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
- Tiskalniku prijazna oblika