Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Brownies (s kakavom v prahu)

0
Sestavine za: 1 pekač
  • 120 g masla
  • 120 g sladkorja
  • 70 g kakava v prahu
  • 1 zavitek vaniljeva sladkorja
  • 1 ščepec grobe soli
  • 2 jajci
  • 70 g moke
  • 70 g mandljev (ali drugih oreščkov)
Čas priprave: 10 minut
Čas od začetka do konca: 30 minut

Priprava

Pečico segrejte na 170 stopinj (ventilatorsko na 150). Kvadratni pekač s stranico 20 cm obložite s papirjem za peko, tako da ta sega čez robove.

Pripravite vročo vodno kopel. V večji lonec natočite za dva do tri prste vode, jo segrejte, nato pa v lonec položite skledo, ki se ne sme dotikati vode. V skledo denite maslo, kakav v prahu, sladkor, vaniljev sladkor in sol. Občasno premešajte, da se maslo stopi in mešanice segreje. Mešanica bo zrnata in vroča.

Skledo prestavite na pult in pustite, da se mešanica malce ohladi. Nato eno za drugim umešajte jajca in vmes intenzivno mešajte s leseno kuhalnico. Ko je testo svetleče in gladko, umešajte moko, jo popolnoma umešajte v testo in nato še 50 do 60 krat temeljito premešajte z leseno kuhalnico. Testo bo dokaj gosto. Umešajte še orehe in mešanico enakomerno porazdelite po pekaču.

Pecite od 20 do 25 minut, oziroma dokler zobotrebca, ki ga zapičite v sredino testa, ne izvlečete skoraj čistega.

Ohladite, odstranite iz pekača in razrežite. 

 

Namigi

Pravi browniji so mehki oz. gumijasti in malce lepljivi. Če jih boste preveč zapekli, bodo suhi. Najlažje jih boste narezali, če jih za 20 do 30 minut postavite v zamrzovalnik, da se strdijo.

Pečene brownije lahko tudi zamrznete. 

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!