Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Enolončnica s čičerko in porom

0
Sestavine za: 8 do 10 os
  • 500 g čičerke (suhe)
  • 1,5 kg pora (pribl. 5 večjih)
  • 2-3 l čiste zelenjavne juhe (lahko iz bio kocke)
  • 1 žlica masla
  • oljčno olje
  • sveže mlet črni poper
  • sveže nariban parmezan
Čas priprave: 30 minut
Čas od začetka do konca: 90 minut

Priprava

Čičeriko namočite za najmanj 12 ur (čez noč) v hladno vodo.

Namočeno čičeriko oplaknite in odcedite. Krompir olupite. Čičeriko in krompir denite v lonec zalijte s hladno vodo in jo skuhajte do mehkega (pribl. 30 do 60 minut, odvisno od vrste in namočenosti čičerike).

Medtem očistite, operite in na tanka kolesca narežite por. V večji posodi segrejte maslo in na njem med mešanjem dušite por, da pade skupaj in se zmehča. Solite, dodajte odcejeno skuhano čičeriko in na majhne kocke narezan ali pretlačen krompir, še malce prepražite in zalijte s toliko juhe, da bo pokrito. Počasi kuhajte približno 30 minut. Dolijte še toliko juhe, da bo enolončnica želene gostote in po okusu solite ter poprajte.

Po želji juho delno zmeljite s paličnim mešalnikom, da dobi bolj kremasto strukturo. Lahko pa jo tudi popolnoma zmeljete oz. pretlačite.

Juho postrezite pokapano z oljčnim oljem in potreseno s sveže mletim poprom ter naribanim parmezanom. Šele s tema dodatkoma juha dobi poln okus.

 

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!