Govedina rendang
Klasičen recept indonezijske kuhinje. Zahteva malce več časa in sestavin.
Sestavine za: 4 osebe
Začimbna pasta
Vir: RasaMalaysia Čas priprave: 30 minut Čas od začetka do konca: 5 ur |
Priprava
Vse sestavine za začimbno pasto olupite, grobo narežite in v multipraktiku gladko zmeljite.
Meso narežite na kocke.
Limonsko travo narežite na kose dolžite 4 cm in strite.
Pasto tamarinda razpustite v približno 50 ml vode, nato jo precedite in pretlačite. Semena in lupino zavrzite.
Če uporabljate sveže liste kafrijske limete jih zelo drobno sesekljajte, suhe dodajte cele.
Nariban kokos prepražite v ponvi brez dodatne maščobe do zlato rjave barve. Pazite, da ga ne zažgete.
V loncu segrejte olje, dodajte začimbno pasto, cimet, klinčke , zvezdnat janež in kardamom ter vse skupaj aromatično prepražite.
Dodajte meso in limonsko travo ter med mešanjem pražite približno 1 minuto.
Dodajte kokosovo mleko, vodo tamarinda (oz. limonin sok) in 250 ml vode. Med mešanjem zavrite.
Dodajte liste kafrijske limete, prepražen kokos in sladkor. Temeljito premešajte, znižajte temperaturo, pokrijte in rahlo kuhajte dokler se meso ne zmehča in omaka zgosti (2 - 4 ure).
Solite po okusu.
Ponudite z rižem ali kruhom naan.
Namigi
Jed lahko pripravite vnaprej.
Svežo limonsko travo in liste kafrijske limete boste verjetno zaman iskali v naših trgovinah. V specializiranih trgovinah boste dobili pasto iz limonske trave ali suho limonsko travo ter posušene limetine liste.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
- Tiskalniku prijazna oblika