Jagodna marmelada
Objavil/a vera dne 27. maj 2015
Sestavine za: 5 kozarcev
Čas priprave: 30 minut Čas od začetka do konca: najmanj 6 ur |
Priprava
Jagode na hitro oplaknite z vodo. Nato jih narežite na koščke.
Če uporabljate rabarbaro, jo po potrebi olupite in narežite na koščke. Če uporabljate limono, iz nje iztisnite sok.
Jagode in rabarbaro (oz. limonin sok) stresite v skledo, dodajte sladkor in pustite stati vsaj 5 ur, lahko tudi čez noč.
Sadno mešanico med mešanjem zavrite. Umešajte v hladni vodi razmešan agar-agar, počakajte, da znova zavre in nato pustite vreti še 3 minute. Vmes mešajte in pobirajte pene.
Vročo marmelado napolnite v kozarce, jih zaprite in za 10 minut postavite na glavo, da se ustvari vakuum.
Namigi
Namesto želirnega sredstva agar-agar lahko uporabite tudi želirni sladkor oz. kakšno drugo želirno sredstvo.
foto: Shutterstock
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
- Tiskalniku prijazna oblika