Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Jagodna marmelada

0
Sestavine za: 5 kozarcev
  • 1 kg jagod
  • 1 limona (ali 250 g rabarbare)
  • 500 g sladkorja (če uporabljate rabarbaro 600 g))
  • 1 žlička agar-agar (oz. po navodilu proizvajalca)
Čas priprave: 30 minut
Čas od začetka do konca: najmanj 6 ur

Priprava

Jagode na hitro oplaknite z vodo. Nato jih narežite na koščke.

Če uporabljate rabarbaro, jo po potrebi olupite in narežite na koščke. Če uporabljate limono, iz nje iztisnite sok.

Jagode in rabarbaro (oz. limonin sok) stresite v skledo, dodajte sladkor in pustite stati vsaj 5 ur, lahko tudi čez noč.

Sadno mešanico med mešanjem zavrite. Umešajte v hladni vodi razmešan agar-agar, počakajte, da znova zavre in nato pustite vreti še 3 minute. Vmes mešajte in pobirajte pene. 

Vročo marmelado napolnite v kozarce, jih zaprite in za 10 minut postavite na glavo, da se ustvari vakuum.

 

Namigi

Namesto želirnega sredstva agar-agar lahko uporabite tudi želirni sladkor oz. kakšno drugo želirno sredstvo.

 

foto: Shutterstock
Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!