Kavni makroni z ganašem iz temne čokolade
Grenko sladki.
Sestavine za: 30 kosov
Za kremo
Čas priprave: 1 ura Čas od začetka do konca: 2 uri |
Priprava
Za kremo v skledo nalomite čokolado. V manjši posodici segrejte smetano do vretja, nato jo prelijte preko čokolade in vse skupaj gladko zmešajte. Ohladite.
Pekače obložite s papirjem za peko.
Sladkor v prahu, mandljevo moko in 40 g beljakov v večji skledi zmešajte v gladko pasto.
Zmešajte kavo in sladkor ter pri srednji temperaturi med mešanjem segrevajte, da se sladkor stopi in zgosti. Če želite še bolj intenziven kavni okus, dodajte žlico ali dve instant kave.
Preostalih 50 g beljakov stepite v rahel sneg, dodajte v tankem curku kavni sirup in stepajte da dobite čvrsto in sijočo zmes. Kavne beljake dodajte mandljevi pasti in rahlo zmešajte v enakomerno zmes. Z zmesjo napolnite vrečko za brizganje z večjim okroglim nastavkom. Vrečko držite navpično in na pekač nabrizgajte kroge premera približno 4 cm. Nabrizgane pekače 2-3 krat udarite ob mizo, da se makroni sploščijo. Makrone pustite stati na zraku približno 30 minut (ali več), da se na vrhu malce posušijo. Nato jih pecite v pečici ogreti na 170 stopinj približno 15 minut. Vrata pečice naj bodo med peko malce odprta.
Pečene makrone s papirjem za peko potegnite iz pekača in pustite, da se na papirju ohladijo. Nato jih dva po dva zlepite skupaj s čokoladno kremo.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
- Tiskalniku prijazna oblika