Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Krhki flancati

0

Tradicionalna pustna dobrota.

Sestavine za:
  • 4 rumenjaki
  • 40 ml belega vina
  • 1 žlica ruma
  • 1 žlica kisle smetane
  • 1 žlica sladkojra v prahu
  • 300 g moke
Poleg tega še:
  • olje za cvrtje
  • sladkor v prahu
Čas priprave: 15 minut
Čas od začetka do konca: 60 minut

Priprava

V skledi zmešajte rumenjake, vino, rum, sladkor v prahu in kislo smetano. Umešajte še približno polovico moke in nato pretresite testo na delovni pult. Vgnetite še preostalo moko in pustite testo pokrito počivati na hladnem vsaj pol ure.

Spočito testo na tanko razvaljajte, s koleščkom razrežite na pravokotnike in v vsakega po sredini zarežite še dve ali tri zareze. Srednji pas dvignite, prekrižajte oz prepletite in zlato rumeno ocvrite v vročem olju.

Ocvrte flancate položite na papirnete kuhinjske brisače. Ohlajene bogato posujte s sladkorjem v prahu.

 

 

 

 

Foto: Thinkstock

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!