Krhki flancati
Objavil/a vera dne 28. februar 2014
Tradicionalna pustna dobrota.
Sestavine za:
Poleg tega še:
Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 60 minut |
Priprava
V skledi zmešajte rumenjake, vino, rum, sladkor v prahu in kislo smetano. Umešajte še približno polovico moke in nato pretresite testo na delovni pult. Vgnetite še preostalo moko in pustite testo pokrito počivati na hladnem vsaj pol ure.
Spočito testo na tanko razvaljajte, s koleščkom razrežite na pravokotnike in v vsakega po sredini zarežite še dve ali tri zareze. Srednji pas dvignite, prekrižajte oz prepletite in zlato rumeno ocvrite v vročem olju.
Ocvrte flancate položite na papirnete kuhinjske brisače. Ohlajene bogato posujte s sladkorjem v prahu.
Foto: Thinkstock
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
- Tiskalniku prijazna oblika