Limonina pita (iz kozarca)
Sestavine za: 12 kosov
Krema
Čas priprave: Čas od začetka do konca: |
Priprava
Mandlje (z lupino) popražite, ohladite in nato zmeljite v multipraktiku. Dodajte moko, sladkor, sol ter premešate. Nato dodajte maslo in pulzirajoče mešajte dokler se sestavine ne povežejo v drobtine. Nato dodajte rumenjake in olje ter pulzirajte le toliko, da se sestavine povežejo med sabo v zelo mehko testo.
Testo enakomerno razporedite po pekaču za pito in postavite v hladilnik za približno pol ure, da se strdi. Segrejte pečico na 200 stopinj in pecite do zlato rumene barve, približno 13 minut. Ohladite.
Nastrgajte za eno žlico limonine lupinice in iztisnite toliko limon, da dobite 180 ml soka. Zmešajte limonino lupinico, limonin sok, sladkor, škrob, jajca in rumenjake, postavite nad vročo vodno kopel in med mešanjem segrejte skoraj do vretja. Med stalnim mešanjem kuhajte vsaj 2 minuti, oz. da se zgosti.
Odstavite in umešajte maslo in oljčno olje.
Kremo nalijte na pečeno testo in postavite za najmanj 2 uri v hladilnik, da se strdi.
Namigi
Lahko pa pito ponudite v kozarcih. Pečeno in ohlajeno testo nadrobite, ga razporedite po kozarcih, napolnite s kremo, ohladite in nato potresite še s preostalim zdrobljenim testom.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
- Tiskalniku prijazna oblika