Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Mesni burek

0
Sestavine za: 4 osebe
  • 500 g vlečenega testa
  • 750 g mešanega mletega mesa (pol govedine, pol svinjine)
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • sol
  • poper
  • olje
  • 200 ml jogurta (tekočega)
Čas priprave: 20 minut
Čas od začetka do konca: ena ura

Priprava

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180).

Čebulo olupite, sesekljajte in na olju stekleno podušite. Odstavite, dodajte sesekljan česen in mleto meso, solite, poprajte in enakomerno zmešajte.

V namaščen pekač položite plast testa (ali dve, če je testo tanko), premažite jo z oljem, potresite z mesom in pokrijte z drugo plastjo testa. Nadaljujte, dokler ne porabite testa in mesa. Zaključite s plastjo testa, jo premažite z oljem in burek pecite približno 40 minut.

Burek prelijte s tekočim jogurtom, prebodite, da steče tudi v notranjost in pecite še 10 minut. Preden ga razrežete, ga pustite še malce stati.

Namigi

Poleg čebule prepražite tudi meso.

Namesto z jogurtom zalijete burek s 150 ml tople slane vode.

Burek zavijte v zvitek, tega pa v polža.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!