Mesni burek
Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 20 minut Čas od začetka do konca: ena ura |
Priprava
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180).
Čebulo olupite, sesekljajte in na olju stekleno podušite. Odstavite, dodajte sesekljan česen in mleto meso, solite, poprajte in enakomerno zmešajte.
V namaščen pekač položite plast testa (ali dve, če je testo tanko), premažite jo z oljem, potresite z mesom in pokrijte z drugo plastjo testa. Nadaljujte, dokler ne porabite testa in mesa. Zaključite s plastjo testa, jo premažite z oljem in burek pecite približno 40 minut.
Burek prelijte s tekočim jogurtom, prebodite, da steče tudi v notranjost in pecite še 10 minut. Preden ga razrežete, ga pustite še malce stati.
Namigi
Poleg čebule prepražite tudi meso.
Namesto z jogurtom zalijete burek s 150 ml tople slane vode.
Burek zavijte v zvitek, tega pa v polža.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
- Tiskalniku prijazna oblika