Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Musaka z mesom in zelenjavo

0
Sestavine za: 4 osebe
  • 1 kg krompirja
  • 400 g mletega mesa
  • 1 čebula
  • 1-2 bučki (ali jajčevec)
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • sol, poper
  • mešanica italijanskih zelišč
  • 100 g naribanega sira
  • 2 jajci
  • 1/2 lončka kisle smetane
  • oljčno olje
Čas priprave: 20 minut
Čas od začetka do konca: 90 minut

Priprava

Krompir v olupku v vreli vodi skuhajte do mehkega (približno 30-45 minut).

Medtem sesekljajte čebulo in jo na malce olje stekleno podušite, dodajte mleto meso in ga med mešanjem pražite, da postane drobljivo. Umešajte žlico paradižnikove mezge ter začinite s soljo, poprom ter mešanico italijanskih zelišč.

Namastite pekač. Krompir olupite, narežite na rezine in razporedite po dnu pekača. Rahlo ga solite in poprajte. Bučke (ali jajčevce) narežite na rezine in jih razporedite po krompirju. Rahlo jih solite in potresite z mešanico italijanskih zelišč. Na bučke nadevajte meso in zaključite s plastjo krompirja.

Gladko zmešajte nariban sir, jajci in kislo smetano, začinite ter prelijte čez krompir.

Musako pecite pri 180 stopinjah približno 45 minut. 

 

Namigi

Za dodatno sočnost lahko musako po vrhu obložite še z rezinami paradižnika. 

 

foto: Shutterstock
Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!