Musaka z mesom in zelenjavo
Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 20 minut Čas od začetka do konca: 90 minut |
Priprava
Krompir v olupku v vreli vodi skuhajte do mehkega (približno 30-45 minut).
Medtem sesekljajte čebulo in jo na malce olje stekleno podušite, dodajte mleto meso in ga med mešanjem pražite, da postane drobljivo. Umešajte žlico paradižnikove mezge ter začinite s soljo, poprom ter mešanico italijanskih zelišč.
Namastite pekač. Krompir olupite, narežite na rezine in razporedite po dnu pekača. Rahlo ga solite in poprajte. Bučke (ali jajčevce) narežite na rezine in jih razporedite po krompirju. Rahlo jih solite in potresite z mešanico italijanskih zelišč. Na bučke nadevajte meso in zaključite s plastjo krompirja.
Gladko zmešajte nariban sir, jajci in kislo smetano, začinite ter prelijte čez krompir.
Musako pecite pri 180 stopinjah približno 45 minut.
Namigi
Za dodatno sočnost lahko musako po vrhu obložite še z rezinami paradižnika.
foto: Shutterstock
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
- Tiskalniku prijazna oblika