Pad thai
Vsak ga dela malce po svoje.
Sestavine za: 2 osebi
Priloge
Čas priprave: 30 minut Čas od začetka do konca: 30 minut |
Priprava
Tamarind pasto prelijte z 250 ml vode, jo raztopite in precedite. Umešajte sladko čili omako oz. sladkor in čili ter ribjo omako.
Šalotko in česen olupite in drobno sesekljajte. Korenček olupite in narežite na velikost vžigalic. Por narežite na tanke kolobarje. Sojine kalčke operite.
Rezance pripravite po navodilu na embalaži, vendar jih ne skuhajte do konca. Ostati morajo na pol surovi, nato jih odcedite.
V skodelici stepite jajci.
V voku segrejte olje in na njem prepražite rakce oz. piščanca ali tofu. Pečene rakce stresite v skledo. V voku znova segrejte malce olja in na njem popecite šalotko in česen, da zadišita. Dodajte korenček, malce kasneje por in na koncu še sojine kalčke ter vse skupaj med mešanjem prepražite. Nato dodajte v skledo k rakcem.
V voku znova segrejte malce olja in na njem popecite odcejene riževe rezance. Zalijte jih s približno 1/3 omake in pustite, da se omaka vpije. Poskusite, če so že dovolj kuhani in če niso dodajte še drugo tretjino omake ter zopet pustite, da jo vpijejo. Nato dodajte mešanico zelenjave in rakcev ter vse skupaj segrejte. Mešanico porinite ob rob, v prosto na dno pa zlijte stepeni jajci. Malce popecite, obrnite in zmešajte z rezanci in zelenjavo. Zalijte s preostalo omako in takoj ponudite.
Zraven postrezite grobo sesekljane pražene arašide (neslane), narezano zelenje mlade čebule, kosmiče pekoče paprike (lahko tudi svežo) in limetine krhlje.
Namigi
Vse sestavine si pripravite vnaprej in razporedite ob voku oz. ponvi.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
- Tiskalniku prijazna oblika