Paradižnikova salsa (pico de gallo)
Objavil/a vera dne 28. julij 2010
Steber mehiške kuhinje.
Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 10 minut Čas od začetka do konca: 30 minut |
Priprava
Paradižnike poparite, olupite in sesekljajte. Ravno tako sesekljajte mlado čebulo. Čilijem odstranite semenje in jih sesekljajte. Sesekljajte tudi zelenje koriandra.
Vse sestavine zmešajte in postavite v hladilnik, da se okusi prepojijo.
Namigi
V mehiški kuhinji je salsa vedno na mizi, tako kot pri nas sol in poper.
Salso lahko pripravite tudi samo iz paradižnikov in mešanice začimb za mehiško kuhinjo.
Če vas motijo koščki, salso zmeljite v mešalniku. Če je preredka, jo zlijte na cedilo in za uro ali dve postavite v hladilnik, da se odvečna voda odteče.
Za dobro salso je odločilen dober paradižnik polnega okusa. Če ga nimate pri roki, uporabite paradižnik iz pločevinke.
foto: Thinkstock
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
- Tiskalniku prijazna oblika