Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Pečen piščanec na ajdovi kaši

0
Sestavine za: 6 oseb
  • 1 cel piščanec (ali 6 kosov)
  • 1 čebula
  • 600 g ajdove kaše
  • sol, poper
  • majaron, timija, bazilika ... (po želji)
  • 1 l mleka (pribl.)
  • 1 l čiste kokošje juhe
  • 3 žlice kisle smetane
Čas priprave: 15 minut
Čas od začetka do konca: 90 minut

Priprava

Piščanca operite, osušite in narežite na kose. Kose solite in po okusu začinite.

Ajdovo kašo operite in stresite v pekač. Zalijte jo z mešanico mleka in juhe (pol pol) ter kisle smetane. Tekočine mora biti toliko, da sega do roba kaše. Na kašo položite kose piščanca in v pečici ogreti na 180 do 200 stopinj pecite dokler piščanec ni zlatorumene barve (pribl. 1 uro).

Vmes zalivajte kašo z mešanico juhe in mleka, da bo močnata.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!