Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Pečena cvetača s čičerko

0

Indijsko začinjena.

Sestavine za: 4 osebe
  • 1 žlica mletega koriandra
  • 1 žlica kurkume
  • 1 žlička kumina (orientalske kumine)
  • 1/4 žličke kajenskega popra
  • 60 ml oljčnega olja
  • 1 žlica naribanega ingverja (svežega)
  • 1 cvetača
  • 1 pločevinka čičerke (400 g)
  • 1/2 čebule
  • sol, poper
  • svež koriander
  • limetin sok
Vir: Guy Fieri
Čas priprave: 15 minut
Čas od začetka do konca: 40 minut

Priprava

Segrejte pečico na 200 stopinj. V ponvi brez dodane maščobe prepražite mleti koriander, kurkumo, kumin (orientalsko kumino) in kajenski poper, da zadišijo.

V posodici zmešajte olje, prepražene začimbe, sol in nariban ingver.

Cvetačo razrežite na cvetove, čičerko odcedite, čebulo sesekljajte ali narežite na tanke rezine. Vse pripravljene sestavine zmešajte, razporedite po pekaču, solite in poprajte ter pecite dokler se cvetača ne zmehča, približno 30 minut.

Postrezite s svežim koriandrom in po želji pokapajte z limetinim sokom.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!