Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Pečeno kislo zelje z mesom (podvarak)

1.02
V povprečju: 1 (št. glasov: 1 )

Enostavna priprava, ki nam vzame malce več časa. 

Sestavine za: 4 osebe
  • 500 g kislega zelja
  • 500 g navadnega zelja
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • mleta paprika, lovorov list, mleta kumina
  • sol, poper
  • 4 različni kosi mesa (piščančje bedro, svinjska zarebrnica ali kos vratovine, pečenica, krvavica ...)
Čas priprave: 30 minut
Čas od začetka do konca: 1,5 ure

Priprava

Meso natrite z mešanico soli in popra. Surovo zelje narežite na tanke rezance. Kislo zelje po želji na hitro oplaknite z vodo in odcedite. Čebulo in česen olupite in sesekljajte.

V globlji ponvi segrejte olje in na njem na hitro z vseh strani popecite meso. Nato ga vzemite iz ponve in prihranite. Na maščobi, ki je ostala od peke mesa, stekleno prepražite čebulo. Dodajte česen in navadno zelje, ga rahlo solite, poprajte, ter po želji potresite z mleto kumino in papriko. Med mešanjem ga dušite, da pade skupaj. Nato dodajte kislo zelje in lovorov list, temeljito zmešajte in vse skupaj podušite, da bo mešanica popolnoma suha. Še enkrat po okusu začinite in približno polovico zelja razporedite po pekaču. Na zelje položite kose mesa in jih pokrijte s preostalim zeljem. V pečici, ogreti na 180 stopinj, pecite približno 45 minut.

Postrezite s krompirjem.

Namigi

Če niste pretiran ljubitelj kislega, kislo zelje predhodno na hitro oplaknite z vodo. Če ste njegov ljubitelj, pa jed pripravite samo s kislim zeljem.

Jed lahko pripravite tudi brez mesa.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!