Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Prosena kaša z zelenjavo

0
Sestavine za: 4 osebe
  • 200 g prosene kaše
  • oljčno olje
  • 1/2 sesekljane čebule
  • 1 strok česna
  • 4 bučke
  • 400 g pelatov (iz pločevinke)
  • 2 paradižnika
  • mešanica mediteranskih začimb
  • sol, poper
  • suho belo vino
Čas priprave: 20 minut
Čas od začetka do konca: 50 minut

Priprava

Proseno kašo skuhajte v osoljeni vodi po navodilu na embalaži. Kašo odcedite in ohladite. Čebulo in česen olupite in sesekljajte. Bučke operite, očistite in narežite na kolobarje. Paradižnike iz pločevinke odcedite in narežite na kocke. Sveže paradižnike prelijte z vrelo vodo, olupite, jim odstranite semenje ter narežite na kocke.

V ponvi segrejte olje in na njem približno 5 minut dušite čebulo in česen. Dodajte bučke in jih popecite. Nato umešajte proseno kašo in obe vrsti paradižnika ter rahlo premešajte. Umešajte mediteranske začimbe ter jed solite in poprajte. Kuhajte še toliko časa, da se okusi povežejo in jed zgosti.

 

foto: Thinkstock

 

Namigi

Jed lahko ponudite potreseno s parmezanom in peteršiljem. Poleg bučk lahko dodate tudi papriko, por ali drugo vrsto zelenjave.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!