Prosena kaša z zelenjavo
![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 20 minut Čas od začetka do konca: 50 minut |
Priprava
Proseno kašo skuhajte v osoljeni vodi po navodilu na embalaži. Kašo odcedite in ohladite. Čebulo in česen olupite in sesekljajte. Bučke operite, očistite in narežite na kolobarje. Paradižnike iz pločevinke odcedite in narežite na kocke. Sveže paradižnike prelijte z vrelo vodo, olupite, jim odstranite semenje ter narežite na kocke.
V ponvi segrejte olje in na njem približno 5 minut dušite čebulo in česen. Dodajte bučke in jih popecite. Nato umešajte proseno kašo in obe vrsti paradižnika ter rahlo premešajte. Umešajte mediteranske začimbe ter jed solite in poprajte. Kuhajte še toliko časa, da se okusi povežejo in jed zgosti.
foto: Thinkstock
Namigi
Jed lahko ponudite potreseno s parmezanom in peteršiljem. Poleg bučk lahko dodate tudi papriko, por ali drugo vrsto zelenjave.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
Tiskalniku prijazna oblika