Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Rižota s piščancem, bučkami in karijem

0
Sestavine za: 4 osebe
  • 250 g riža za rižote (okroglozrnatega)
  • 200 g piščančjih prsi
  • 200 g bučk
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 1 čebula (manjša)
  • 1 l čiste juhe (kokošje ali zelenjavne)
  • 1 žlica sladke smetane
  • kari
  • čili ali sambal oelek (po želji)
Čas priprave: 30 minut
Čas od začetka do konca: 30 minut

Priprava

Meso oplaknemo in narežemo na kocke. Bučke očistimo, operemo in ravno tako narežemo na kocke. Čebulo olupimo in sesekljamo. Juho segrejemo.

V širši posodi segrejemo oljčno olje in na njem stekleno prepražimo sesekljano čebulo. Dodamo na koščke narezano meso in ga z vseh strani popečemo. Nato dodamo bučke in jih prepražimo. Rahlo posolimo, dodamo riž in vse skupaj med mešanjem pražimo, da riž postekleni. Potresemo s karijem in po želji še s čilijem ter takoj zalijemo z zajemalko tople juhe. Znižamo temperaturo in mešamo dokler tekočina ne izpari. Dodamo novo zajemalko juhe in zopet mešamo dokler tekočina ne izpari. Postopek ponavljamo približno 15 minut, oz. dokler ni riž ravno prav kuhan. V sredini mora ostati čvrst.

V kuhano rižoto umešamo smetano in takoj ponudimo. Po želji potresemo s sesekljanim peteršiljem.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!