Rižota s piščancem, bučkami in karijem
Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 30 minut Čas od začetka do konca: 30 minut |
Priprava
Meso oplaknemo in narežemo na kocke. Bučke očistimo, operemo in ravno tako narežemo na kocke. Čebulo olupimo in sesekljamo. Juho segrejemo.
V širši posodi segrejemo oljčno olje in na njem stekleno prepražimo sesekljano čebulo. Dodamo na koščke narezano meso in ga z vseh strani popečemo. Nato dodamo bučke in jih prepražimo. Rahlo posolimo, dodamo riž in vse skupaj med mešanjem pražimo, da riž postekleni. Potresemo s karijem in po želji še s čilijem ter takoj zalijemo z zajemalko tople juhe. Znižamo temperaturo in mešamo dokler tekočina ne izpari. Dodamo novo zajemalko juhe in zopet mešamo dokler tekočina ne izpari. Postopek ponavljamo približno 15 minut, oz. dokler ni riž ravno prav kuhan. V sredini mora ostati čvrst.
V kuhano rižoto umešamo smetano in takoj ponudimo. Po želji potresemo s sesekljanim peteršiljem.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
- Tiskalniku prijazna oblika