Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

»Zažgani« sirov kolač

0

Kot iz slovitega lokala La Viña v San Sebastianu.

Sestavine za: 23 cm
  • 600 g kremnega sira
  • 4 jajca
  • 250 g sladkorja
  • 300 ml sladke smetane
  • 1 žlica moke
Čas priprave: 10 minut
Čas od začetka do konca: 1 ura

Priprava

Pečico segrejte na 200°C. Namastite pekač in ga obložite s papirjem za peko, tako da na obodu sega 2 cm čez rob pekača.

Z električnim mešalnikom stepajte kremni sir, da postane gladek in kremast. Eno za drugim posamezno vtepite jajca. Nato med stepanjem postopoma dodajte še sladkor, nato sladko smetano in čisto na koncu še moko.

Kremno zmes nalijte v pekač, ga večkrat na rahlo potolcite ob podlago in pecite približno 50 minut. Kolač mora biti na vrhu temno rjav, skoraj zažgan, v sredini pa še mehek.

Pečen kolač vzemite iz pečice in počakajte, da se popolnoma ohladi, šele nato ga vzemite iz pekača in postrezite.

Namig

Ta kolač je najboljši, če ga pojeste nekaj ur po njegovi pripravi.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!