Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Oksimoron - bolj zdravi krofi

Dajmo malce razčistit stvari. Krof je že po definiciji mastno in sladko živilo in naj bi se na našem jedilniku znašel čim manjkrat.

Bolj zdravi krofi ne obstajajo. Lahko pšenično moko zamenjate s pirino, maslo s kokosovo maščobo, bel sladkor z rjavim, lahko jih tudi cvrete v kokosovi maščobi, ampak, ko potegnete črto, gre še vedno za nezdravo živilo. Se je pa njegov okus spremenil, ponavadi na slabše.

Lahko pa naredite še korak naprej in jih sploh ne ocvrete. Kar so storili pri reviji City Magazine v članku: Krofi, ki si jih lahko privoščimo brez slabe vesti.

Ne vem, koliko je novinarka vešča kuharskih veščin, ampak da skušaš prodati v pečici pečene hlebčke za krofe, ti očitno niso jasne niti osnove. Bistvo krofa je, da je ocvrt v olju oz. maščobi. PIKA.

 

Sladko kvašeno testo, oblikovano v hlebčke, polnjeno z marmelado in pečeno v pečici … Temu se po domače reče buhtelj, ki se od krofa razlikuje točno po tem, kje in kako se ga speče.

Potem pa še članek opremijo s slikami ameriških donutov, na katerih se jasno vidi, da niso pečeni v pečici, ampak ocvrti v olju. Načrtno zavajanje ali le neznanje? 

Če povzamemo pri City Magazinu so objavili recept za bolj zdrave krofe, ki je v bistvu recept za buhteljne, slikovno pa so ga opremili s slikami ocvrtih donutov.

 

Še nasvet za vse, ki si želite bolj zdravih krofov: zmanjšajte njihovo število!

Uživajte v pravih krofih, ki se kar stopijo v ustih, ki si zaslužijo svoje ime in raje pojejte kakšnega manj. 

 

foto: Thinkstock
Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!