Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

KRUHarije in CUKRnije

Kruharije in Cukrnije je prav posebna kuharska knjiga, edinstvena na našem tržišču. Pri njenem nastanku so sodelovali učitelji praktičnega pouka na BIC Ljubljana. Vsi z dolgoletnimi izkušnjami, večina z nazivom mojster. Vemo, da mojstri svojega znanja in receptov praviloma na delijo. A to za njih ne velja. Svoje izkušnje in recepte dnevno delijo s svojimi dijaki, ki se pod njihovim vodstvom učijo za bodoče peke in slaščičarje.

Iz svoje bogate zakladnice so izbrali več kot 100 receptov in jih objavili v knjigi. Navdih iščejo v slovenski tradiciji, ki ji dodajo ščepec sodobnosti. Skozi program mobilnosti (Erasmus+) pa so spoznali tudi finsko, francosko in špansko peko. Tradicionalne recepte iz teh okolij so prilagodili našim sestavinam, tako da zagotovo uspejo.

Poleg slastnih receptov knjigo odlikujejo tudi tek vzbujajoče fotografije Toma Jeseničnika in zanimivo oblikovanje.

Knjiga je razdeljena na dva dela, KRUHarije z recepti za zanimive in zdrave vrste kruha in pekovskih izdelkov, ter CUKRnije, obsežnejši del od piškotov do tort. Pred vsakim poglavjem so razložene tudi osnove, da boste imeli pri peki kar največ uspeha.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!