Beignets (miške iz New Orleansa)
Sestavine za: 50 mišk
Poleg tega še
Čas priprave: Čas od začetka do konca: |
Priprava
V 50 ml mlačnega mleka raztopite kvas in žličko sladkorja ter počakajte, da mešanica naraste. V skledo stoječega mešalnika stresite vse ostale sestavine, dodajte kvasec in pri nizkihitrosti zgnetite, da se sestavine povežejo. Nato povišajte hitrost gnetenja in gnetite še 1 do 2 minuti. Testo bo mokro in lepljivo. Po potrebi lahko dodate še moko. Posodo pokrijte s plastično folijo in pustite vzhajate približno 1 uro.
V večji posodi ali fritezi segrejte olje za cvrtje na 190 stopinj. Olje naj sega vsaj 7 cm visoko. Obložite večji krožnik ali pladenj s papirnatimi brisačami.
Na pomokano delovno površino stresite testo, ga poprašite z moko, rahlo sploščite in razvaljajte v pravokotnik debeline približno 1 cm. Pustite testo malce počivati (5 minut). Nato ga narežite na kvadrate s stranico približno 4 cm.
Z lopatko vsak kos pazljivo dvignite, malce vzdolžno raztegnite in spustite v vroče olje. Pecite dokler se miške ne napihnejo in postanejo zlatorjave. Med peko jih večkrat obrnite. Pečene polagajte na s papirjem obložen krožnik.
Še tople obilno potresite s sladkorjem v prahu in čim prej ponudite.
Namigi
Ne pecite prevečmišk naenkrat. Olje se bo ohladilo in miške bodo mastne.
Testo za beignets lahko pripravite do 8 ur vnaprej. Narezane položite na pekač obložen s papirjem za peko, ki ga še dodatno namastite. Narezane nato z namaščenim papirjem še pokrijte, vse skupaj zavijte v prozorno folijo in do cvrtja hranite v hladilniku. V vroče olje jih lahko položite direktno iz hladilnika.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
- Tiskalniku prijazna oblika