Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Beignets (miške iz New Orleansa)

0
Sestavine za: 50 mišk
  • 150 ml mleka
  • 350 ml pinjenca (ali tekočeka jogurta)
  • 450 g moke
  • 1 kocka kvasa
  • 2 žlici sladkorja
  • 1/2 žličke sode bikarbone
  • 1 ščep soli
Poleg tega še
  • olje za cvrtje
  • sladkor v prahu za posip
Čas priprave:
Čas od začetka do konca:

Priprava

V 50 ml mlačnega mleka raztopite kvas in žličko sladkorja ter počakajte, da mešanica naraste. V skledo stoječega mešalnika stresite vse ostale sestavine, dodajte kvasec in pri nizkihitrosti zgnetite, da se sestavine povežejo. Nato povišajte hitrost gnetenja in gnetite še 1 do 2 minuti. Testo bo mokro in lepljivo. Po potrebi lahko dodate še moko. Posodo pokrijte s plastično folijo in pustite vzhajate približno 1 uro.

V večji posodi ali fritezi segrejte olje za cvrtje na 190 stopinj. Olje naj sega vsaj 7 cm visoko. Obložite večji krožnik ali pladenj s papirnatimi brisačami.

Na pomokano delovno površino stresite testo, ga poprašite z moko, rahlo sploščite in razvaljajte v pravokotnik debeline približno 1 cm. Pustite testo malce počivati (5 minut). Nato ga narežite na kvadrate s stranico približno 4 cm.

Z lopatko vsak kos pazljivo dvignite, malce vzdolžno raztegnite in spustite v vroče olje. Pecite dokler se miške ne napihnejo in postanejo zlatorjave. Med peko jih večkrat obrnite. Pečene polagajte na s papirjem obložen krožnik.

Še tople obilno potresite s sladkorjem v prahu in čim prej ponudite.

Namigi

Ne pecite prevečmišk naenkrat. Olje se bo ohladilo in miške bodo mastne.

Testo za beignets lahko pripravite do 8 ur vnaprej. Narezane položite na pekač obložen s papirjem za peko, ki ga še dodatno namastite. Narezane nato z namaščenim papirjem še pokrijte, vse skupaj zavijte v prozorno folijo in do cvrtja hranite v hladilniku. V vroče olje jih lahko položite direktno iz hladilnika.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!