Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Solata iz koromača in jabolk

0

Hrustljava zimska solata

Sestavine za: 4 osebe
  • 1 jabolko
  • 1 gomolj koromača
  • 30 g orehovih jedrc
  • sol
  • oljčno olje, jabolčni kis
Čas priprave: 10 minut
Čas od začetka do konca: 10 minut

Priprava

V ponvi brez dodatne maščobe hrustljavo popecite orehe, da zadišijo. Nato jih ohladite in na grobo sesekljajte.

Z rezalnikom mandolina a tanko (pibl. 2 mm) narežite koromač in jabolko. 

Vse sestavine zmešajte v skledi. Dodajte sol, oljčno olje in jaboljčni kis, še enkrat premešajte in ponudite. 

 

Namigi

Za solato uporabite jabolka čvrste strukture in kiselkastega okusa (npr. Granny Smith, Topaz ...)

 

foto: Pixabay
Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!