Čokoladna torta z mandlji (brez moke)
![]() | Sestavine za: 1 torto
Čas priprave: 40 minut Čas od začetka do konca: ura in pol |
Priprava
Pečico segrejemo na 150 stopinj (ventilatorsko na 130). Dno pekača za torto (premera 26 cm) obložimo s papirjem za peko in rahlo namastimo.
Čokolado razlomimo in skupaj z maslom nad vročo vodno kopeljo stopimo in ohladimo.
Ločimo beljake in rumenjake 6 jajc. 2 beljaka prihranimo za drugič.
Penasto stepemo 2 celi jajci, 6 rumenjakov, 200 g sladkorja in vanilin sladkor oz. izpraskano sredico vaniljevega stroka.
Rahlo umešamo kakav, mlete mandlje in stopljeno čokolado.
Iz 4 beljakov in ščepca soli stepemo čvrst sneg in ga rahlo umešamo v testo.
S testom napolnimo pekač in pečemo od 40 do 50 minut.
Ohlajeno torto potresemo s kakavom v prahu ali oblijemo s čokoladno glazuro.
Namigi
Najbolj tekne s stepeno sladko smetano.
Naslednji dan je še boljša, ker se malce sesede.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
Tiskalniku prijazna oblika
