Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Čokoladna torta z mandlji (brez moke)

0
Sestavine za: 1 torto
  • 175 g masla
  • 175 g čokolade (z najmanj 70 % kakava)
  • 200 g mletih mandljev
  • 2 vaniljeva sladkorja
  • 8 jajc
  • 200 g sladkorja (lahko tudi rjavega)
  • 50 g kakava (+ kakav za posip)
Čas priprave: 40 minut
Čas od začetka do konca: ura in pol

Priprava

Pečico segrejemo na 150 stopinj (ventilatorsko na 130). Dno pekača za torto (premera 26 cm) obložimo s papirjem za peko in rahlo namastimo.

Čokolado razlomimo in skupaj z maslom nad vročo vodno kopeljo stopimo in ohladimo.

Ločimo beljake in rumenjake 6 jajc. 2 beljaka prihranimo za drugič.

Penasto stepemo 2 celi jajci, 6 rumenjakov, 200 g sladkorja in vanilin sladkor oz. izpraskano sredico vaniljevega stroka.

Rahlo umešamo kakav, mlete mandlje in stopljeno čokolado.

Iz 4 beljakov in ščepca soli stepemo čvrst sneg in ga rahlo umešamo v testo.

S testom napolnimo pekač in pečemo od 40 do 50 minut.

Ohlajeno torto potresemo s kakavom v prahu ali oblijemo s čokoladno glazuro.

Namigi

Najbolj tekne s stepeno sladko smetano.

Naslednji dan je še boljša, ker se malce sesede.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!