Čokoladni mafini z manj maščobe
Objavil/a vera dne 3. februar 2013
![]() | Sestavine za: 12 mafinov
Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 40 minut |
Priprava
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Namastite ali s papirnatimi manšetami obložite pekač za mafine.
Presejte skupaj in zmešajte moko, kakav, pecilni prašek, sodo, sol, sladkor in vaniljev sladkor. V drugi skledi zmešajte jogurt in mleko. Dodajte mešanico suhih sestavin in na hitro zmešajte, toliko da se sestavine povežejo.
S testom napolnite pekač za mafine in pecite od 15 do 20 minut. Mafine malce ohladite, vzemite iz pekača in po želji potresite s sladkorjem v prahu. Ponudite tople. Mafine lahko tudi zamrznete.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
Tiskalniku prijazna oblika
