Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Čokoladni mafini z manj maščobe

0
Sestavine za: 12 mafinov
  • 150 g moke
  • 80 g sladkorja
  • 30 g kakava v prahu
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 1/2 žličke soli
  • 150 ml vaniljevega jogurta
  • 150 ml mleka
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • sladkor v prahu (po želji)
Čas priprave: 15 minut
Čas od začetka do konca: 40 minut

Priprava

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Namastite ali s papirnatimi manšetami obložite pekač za mafine.

Presejte skupaj in zmešajte moko, kakav, pecilni prašek, sodo, sol, sladkor in vaniljev sladkor. V drugi skledi zmešajte jogurt in mleko. Dodajte mešanico suhih sestavin in na hitro zmešajte, toliko da se sestavine povežejo.

S testom napolnite pekač za mafine in pecite od 15 do 20 minut. Mafine malce ohladite, vzemite iz pekača in po želji potresite s sladkorjem v prahu. Ponudite tople. Mafine lahko tudi zamrznete.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!