Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Ajdova kaša z gobami

0
Sestavine za: 4 osebe
  • 200 g ajdove kaše
  • 2 stroka česna
  • 300 g mešanih gob (ali samo jurčkov)
  • 1/2 lončka kisle smetane
  • peteršilj
  • sol
  • poper
Čas priprave: 20 minut
Čas od začetka do konca: 50 minut

Priprava

Zavrite približno 400 ml slane vode ali juhe, umešajte ajdovo kašo in jo pri nizki temperaturi kuhajte približno 15 minut.

Medtem očistite in na lističe narežite gobe. Česen olupite in sesekljajte. Sesekljajte tudi peteršilj. Na olju prepražite narezane gobe, dodajte česen in pražite dokler tekočina ne povre. Odstavite in takoj umešajte kislo smetano. Solite in poprajte po okusu ter umešajte sesekljan peteršilj. Nežno umešajte ajdovo kašo in takoj ponudite.

Drugi način

Gobe očistite in narežite na lističe. Česen olupite in sesekljajte. Sesekljajte tudi peteršilj.

Na olju prepražite narezane gobe, dodajte česen in pražite dokler tekočina ne povre. Solite in poprajte. Dodajte odcejeno ajdovo kašo in prilijte približno dvojno količino slane vode ali juhe. Pokrijte in pri nizki temperaturi kuhajte približno 20 minut, da se kaše zmehča in popije vso vodo.

Odstavite, umešajte kislo smetano in sesekljan peteršilj ter takoj ponudite.

 

Namigi


Namakanje ajdove kaše ni obvezno. Namočena kaša je le precej prej kuhana kot nenamočena. V jed lahko dodate tudi majaron ali timijan.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!