Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Ajdova kaša z zelenjavo

0
Sestavine za: 4 osebe
  • 200 g ajdove kaše
  • 500 g mešane zelenjave (por, bučke, korenček, paprika ...)
  • oljčno olje
  • sol
  • poper
  • majaron
  • 1 žlica kisle smetane
  • pol šopka sesekljanega peteršilja
Čas priprave: 15 minut
Čas od začetka do konca: 45 minut

Priprava

Ajdovo kašo namočite v hladni vodi. Medtem očistite zelenjavo in jo narežite na koščke oz. kolobarje.

V globoki ponvi segrejte olje in na njem pražite zelenjavo, da se zmehča. Po potrebi dodajte malce vode, solite, poprajte in začinite z majaronom. Umešajte odcejeno ajdovo kašo in zalijte s približno 100 ml slane vode ali juhe.

Rahlo kuhajte dokler kaša ne popije vode in se zmehča. Če ni dovolj mehka, prilijte še malce vode in še nekaj časa kuhajte. Ko je kaša mehka, jo odstavite, umešajte žlico kisle smetane in sesekljan peteršilj.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!