Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Boršč

0

Klasika ruske kuhinje.

Sestavine za: 6 oseb
  • 4 rdeče pese (sveže)
  • 1 čebula
  • 250 g govejega mesa za juho
  • 1,5 l goveje juhe
  • 1 korenček
  • 1 krompir
  • 1 steblo zelene
  • 1/2 glave zelja
  • 1 pločevinka paradižnika v koščkih
  • 1 strok česna
  • 2 žlici limoninega soka (ali kisa)
  • sol
  • poper
  • olje
  • kisla smetana
  • koprc
Čas priprave: 30 minut
Čas od začetka do konca: 2 uri

Priprava

Rdečo peso olupite in naribajte na rezance. Čebulo olupite in drobno sesekljajte. Meso narežite na kocke. Korenje olupite in narežite na kolobarčke, krompir olupite in narežite na kocke, zeleno narežite na rezine, zelje na rezance, česen pa sesekljajte.

V večji posodi segrejte olje in na njem z vseh strani popecite kocke mesa. Dodajte peso in čebulo, prepražite ter zalijte z juho. Zavrite in pri nizki temperaturi počasi kuhajte približno 30 minut. Medtem na vročem olju prepražite preostalo zelenjavo (razen zelja), jo dodajte v juho in kuhajte 15 minut. Nato dodajte zelje in kuhajte dokler se ne zmehča. Na koncu dodajte še paradižnik in česen ter zopet zavrite. Na koncu juho po okusu začinite z limoninim sokom, soljo in poprom.

Ponudite jo z žlico kisle smetane, ki jo potresete s koprcem.

 

Namigi

Boršč je gosta mesna juha, ki izvira iz Ukrajine in Rusije. Njegova glavna sestavina je rdeča pesa, ki mu da značilno barvo. Juha mora biti gosta in vroča.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!