Dušeno sladko zelje
Objavil/a vera dne 13. december 2013
Nepogrešljiv ob kuhani govedini in praženem krompirju.
Sestavine za: 4-6 oseb
Vir: Ivan Ivačič Čas priprave: 10 minut Čas od začetka do konca: 30-45 minut |
Priprava
Po potrebi zelju odstranite zunanje liste, ga prerežite na četrtine, izrežite kocen in narežite na srednje debele rezance. Čebulo olupite in sesekljajte.
V posodi segrejte olje oz. maščobo, na njej stopite sladkor, dodajte čebulo in jo stekleno prepražite, nato dodajte zelje, ga zalijte z malce juhe in solite. Po želji dodajte kumino, rdečo papriko v prahu in žlico kisa ter dušite do mehkega.
Vmes večkrat premešajte in po potrebi dodatno zalijte z juho.
Namigi
Z dodatkom kumine bo zelje lažje prebavljivo. Namesto semen uporabite mleto kumino, njen okus se bo porazgubil v zelju.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
- Tiskalniku prijazna oblika