Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Dušeno sladko zelje

0

Nepogrešljiv ob kuhani govedini in praženem krompirju.

Sestavine za: 4-6 oseb
  • 1 glava zelja (približno kilogram)
  • oljčno olje (ali druga maščoba)
  • 1 žlička sladkorja
  • 1 čebula (manjša)
  • sol
  • kumina (mleta)
  • sladka paprika v prahu
  • čista juha (za zalivanje)
Vir: Ivan Ivačič
Čas priprave: 10 minut
Čas od začetka do konca: 30-45 minut

Priprava

Po potrebi zelju odstranite zunanje liste, ga prerežite na četrtine, izrežite kocen in narežite na srednje debele rezance. Čebulo olupite in sesekljajte. 

V posodi segrejte olje oz. maščobo, na njej stopite sladkor, dodajte čebulo in jo stekleno prepražite, nato dodajte zelje, ga zalijte z malce juhe in solite. Po želji dodajte kumino, rdečo papriko v prahu in žlico kisa ter dušite do mehkega.

Vmes večkrat premešajte in po potrebi dodatno zalijte z juho. 

Namigi

Z dodatkom kumine bo zelje lažje prebavljivo. Namesto semen uporabite mleto kumino, njen okus se bo porazgubil v zelju.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!