Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Enčilade z mesnim nadevom

0
Sestavine za: 4 osebe
  • 8 pšeničnih tortilj
  • 400 g mletega mesa
  • 1 manjša čebula
  • 150 g zelenih oliv (brez koščic)
  • paradižnikova salsa
  • olje
  • mešanica začimb za mehiško kuhinjo (ali čili v prahu, kumin ...)
  • sol
  • 50 g naribanega sira (gavda, trapist ...)
Čas priprave: 30 minut
Čas od začetka do konca: 30 minut

Priprava

Čebulo olupite, sesekljajte in na vročem olju stekleno prepražite. Dodajte meso, ga med mešanjem prepražite, da postane drobljivo in nato po okusu začinite. Olive narežite oz. sesekljajte.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180).

Tortilje premažite s salso in napolnite z mesom in olivami. Nato jih zvijte in zložite v namaščen pekač. Prelijte jih z omako za enčilade in potresite s sirom. Pekač pokrijte z aluminijasto folijo in pecite približno 20 minut. Nato odstranite folijo in pecite še 10 minut, da se sir stopi in rahlo porjavi.

Ponudite jih s kislo smetano, rižem in pretlačenim fožolom.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!