Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Gobova juha

0
Sestavine za: 4 osebe
  • 500 g mešanih gob
  • 1 žlica olja
  • 1 čebula (srednje velika)
  • 3 krompirji (srednje veliki)
  • 2 žlici kisle smetane
  • 1 strok česna
  • 1 lovorov list
  • peteršilj
  • sol
  • poper
  • peteršilj
Čas priprave: 20 minut
Čas od začetka do konca: 45 minut

Priprava

Čebulo in česen olupite in sesekljajte. Gobe otrite s krpo ali mehko ščetko in jih narežite na lističe. Krompir olupite.

V loncu segrejte olje in na njem stekleno podušite sesekljano čebulo. Še preden zarumeni, dodajte gobe, jih narahlo prepražite, dodajte česen in takoj zalijte z vodo. Solite, poprajte, dodajte lovor ter v juho naribajte krompir. Počasi kuhajte približno 15 minut.

Juho odstavite. Kislo smetano razredčite z malce juhe in vlijte v preostalo juho. Dodajte še sesekljan peteršilj in ponudite.

Namigi

Juho lahko izboljšate s 50 ml suhega belega vina ali z žlico belega kisa.

Od začimb lahko dodate še kumino in šetraj.

Juho ponudite v kruhovi skodelici ali z ajdovimi žganci.

Če želite, da je juha bolj nasitna, vanjo zakuhajte pest ajdove kaše.

Za bolj kremno juho, odvzemite nekaj kock krompirja, jih pretlačite in vrnite v juho.

Za bolj intenziven okus dodajte nekaj na drobno sesekljanih suhih jurčkov, skupaj z vodo v kateri so se namakali.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!