Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Hitra paradižnikova omaka

0

Ko primankuje časa ...

Sestavine za: 4 osebe
  • pol čebule
  • 1 strok česna
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 1 pločevinka paradižnika v koščkih (400 g)
  • sol
  • sladkor
  • mešanica mediteranskih začimb (bazilika, origano, rožmarin, timijan ...)
  • oljčno olje
  • kosmiči čilija (po želji)
Čas priprave: 5 minut
Čas od začetka do konca: 15 minut

Priprava

Čebulo in česen olupite in na drobno sesekljajte. Segrejte oljčno olje in na njem stekleno prepražite čebulo. Nato dodajte česen in ga prepražite toliko, da zadiši. Dodajte paradižnikovo mezgo in jo med mešanjem prepražite. Dodajte paradižnik iz pločevinke, sol, sladkor in po želji še kosmiče čilija ter zavrite. Pri nizki temperaturi kuhajte približno 5 minut (oziroma, toliko kot imate časa).

V gotovo omako umešajte mešanico mediteranskih začimb. Postrezite s testeninami.

 

Namigi

Namesto z mešanico začimb, omako začinite s svežo sesekljano baziliko in origanom. 

Čeprav je omaka okusna že po 5 minutah kuhanja, jo če imate le čas, kuhajte dlje.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!