Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Kavna torta z lešniki

0

Za posebne priložnosti. 

Sestavine za: 1 torto
  • 6 jajc
  • 150 g sladkorja
  • 120 g moke
  • 120 g mletih lešnikov
  • 100 g masla
  • 1 zavitek vaniljeva sladkorja
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • sladka črna kava za navlažitev
Krema:
  • 6 jajc
  • 100 ml močne črne kave
  • 100 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 250 g masla
  • grobo sesekljani lešniki (za okras)
  • zrna kave (za okras)
Čas priprave: 60 minut
Čas od začetka do konca: en dan

Priprava

Pekač premera 24 cm obložite s papirjem za peko.

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Moko presejte s pecilnim praškom in zmešajte z mletimi lešniki. Ločite beljake in rumenjake. Maslo stopite. Penasto stepite rumenjake, sladkor in vaniljev sladkor. Beljake stepite v čvrst sneg. Med rumenjake na rahlo umešajte moko s pecilnim praškom in lešniki, prilijte stopljeno maslo in nato postopoma primešajte še sneg iz beljakov. S testom napolnite pekač in ga pecite približno 45 minut. Nato ga ohladite, razrežite in navlažite s kavo.

Maslo vzemite iz hladilnika narežite na kocke in počakajte, da se segreje na sobno temperaturo. Rumenjake stepite s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem. Posodo prestavite nad vročo vodno kopel, med stepanjem počasi prilijvajte kavo in stepajte dokler se krema ne zgosti. Kremo nato ohladite na sobno temperaturo. Maslo penasto stepite in ga po žlicah umešajte v kremo. Maslo in krema morata imeti približno enako temperaturo, drugače se krema lahko sesiri.

Navlažen biskvit premažite s kremo, zložite v torto in jo premažite še z zunanje strani. Za najmanj en dan jo postavite v hladilnik, da se prepoji.

Preden jo ponudite jo po želji okrasite z nabrizgano kremo, grobo sesekljanimi lešniki in zrni kave.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!